Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Houd het leven gewoon lekker simpel

Houd het leven gewoon lekker simpel

Houd het leven gewoon lekker simpelHoud het leven gewoon lekker simpel. Je kunt je leven net zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Als je dat kunt, kun je het net zo goed ook gewoon lekker simpel maken als je wilt. Het liefst hebben we elke dag dat alles volgens plan verloopt. Dat geeft overzicht, rust en een goed gevoel.

Lukt dat niet, wordt er door iets roet in het eten gegooid, kan de dag zo maar helemaal niet gaan, zoals jij het had gewild. Als je dan stug blijft vasthouden, hoe erg het allemaal wel niet is. Dat je nu helemaal niet bent toegekomen wat je van plan was te doen.

Je dat in je hoofd blijft herhalen, je partner er mee belast. Weet je, dan maak je het leven als vanzelf al knap ingewikkeld. Wat dan ontbreekt, is zen. Zen om de dag te laten komen, zoals die komt. Vast en zeker ben je dan iemand die er maar heel slecht tegen kan, als het niet zo is gelopen als ze wilde.

Je bent dan iemand die perfectionistisch wilt zijn, zegt een medium 2.0. Daarnaast wil je grip hebben op alles buiten jezelf om. Dat is nog geen mens gelukt en gaat ook nooit een mens lukken ook.

Je kunt maar beter grip op jezelf hebben. Heb je dat, en een dag gaat op een hele andere manier dan gepland. Dan zegt de grip op jezelf. Zo, jammer dan. Nu is het avond. Er is een hoop blijven liggen, morgen weer een dag.

Zo houd je het leven al op een fijne manier lekker simpel. Er zijn nog meer mogelijkheden om het leven simpel te houden. Waarom zou je dat eigenlijk willen? Als mens gedijen we het beste bij overzicht en rust. Dat is onze natuurlijke habitat.

We zijn dat alleen helemaal kwijt. We staan het liefst 24 uur per dag aan. Mobiele telefoon binnen handbereik. En ondertussen proberen het leven simpel en in rust te leven. Wie zoekt constant de afleiding en wie kan deze verleiding niet weerstaan?

Het tweede punt om je leven lekker gewoon simpel te houden, is niet “getrouwd” te zijn met je mobiele telefoon. Gooi er gewoon eens een heleboel vanaf. Bij het lezen van deze zin al, fronsen velen hun wenkbrauwen. Ze moeten er niet aan denken zeg.

Weet je, als je dit denkt. Is je leven niet zo simpel meer, maar mateloos ingewikkeld en druk. En! Als ik het zeggen mag, zegt een medium 2.0. Je bent verslaafd. We denken bij een verslaving aan drank, tabak, gokken, soms ook aan liefde. Maar het komt niet bij ons op, dat we inmiddels praktisch allemaal niet meer zonder dat ding kunnen.

Het is in feite een onding, die je hele leven kan gaan beheersen. Wij, medium en paragnosten werkzaam op de spirituele hulplijn medium 2.0 spreken steeds meer mensen die het hebben over de whatsapp gesprekken die ze hebben gevoerd en nu er een breuk is. Het elkaar stalken, lees volgen op Facebook, Instagram.

Denk even na, houd je het leven op deze manier simpel? Of maak je het zelf nodeloos ingewikkeld, door constant op een schermpje te kijken, er mee te communiceren en je dan af te vragen, waarom er een breuk ontstaat?

Het menselijk contact is volledig weg. We zijn toch mens, of niet dan. Dan hebben we toch echt menselijk contact nodig. Nu zit je van alles in de weg, om gewoon lekker mens te zijn.