Wel eens gedacht dat enthousiasme ook je vermoeid kan maken

enthousiasmeWel eens gedacht dat enthousiasme ook je vermoeid kan maken. Lijf en geest, we zouden er veel zuiniger op moeten zijn. Ook al krijgen we allemaal wel biologielessen op school. De link richting ons eigen lichaam, hoe het functioneert, wordt niet bewust gelegd.

We zijn zoals we zijn, horen wij ook vaak als mediums 2.0. Met andere woorden, ik ken mijzelf niet anders dan hoe of ik ben. En veranderen ga ik niet, de mens neemt mij maar zoals ik ben. Weet je, dat dachten wij, mediums 2.0 vroeger ook. En toch, we zijn er van terug gekomen en hard ook.

Waarmee we niet zeggen, we hebben ons aangepast aan anderen, zoals ze willen dat we zijn. Nee, we hebben geleerd te luisteren naar ons lichaam en als je dat gaat doen. Kom je er achter dat zoals je bent, soms helemaal niet goed voor je is.

Altijd enthousiast, altijd aanstaan, altijd een flapuit, overal voor in. Zelfs dit kan stress opleveren. En we zijn ons vaak niet van bewust, geeft een medium van mediums 2.0 aan. Enthousiasme kan een mens dus ook vermoeid maken. Dat wil niet eens zeggen, dat je alles maar doet en gaat. Het is een houding, diep van binnen, waardoor je lijf en geest, op hol slaat.

Een enthousiast persoon zal hier niet snel bij stilstaan. Sterker nog, vermoeidheid wordt weggewimpeld. We gaan gewoon vrolijk en enthousiast door. Tot de man met de hamer komt en dan werkelijk geen idee hebben, waardoor het komt.

Deze mensen vinden de situatie dan ook heel lastig om mee om te gaan. Ze zijn gewend vol enthousiasme in het leven te staan. Ga er dan maar eens aanstaan, dat je nu juist een pas op de plaats moet doen. De rust moet pakken. Niet kunt hollen en vliegen.

Er volgt een zware en pittige periode waarin de persoon vol in de weerstand gaat staan. Bij het eerste sprankje energie, wordt deze direct binnen de kortste keren op verbruikt. De volgende dag voelen ze dat, zowel in lijf en leden als in hun brein. Warrig, niet geconcentreerd, constant de behoefte voelen iets te willen ondernemen en het niet voor elkaar krijgen.

Onrustig, niet de rust nemen, om op de bank een uurtje te zitten. Ites willend oen, maar de kracht er niet voor hebben. Voordat deze personen dit gedrag opgeven, gaat er lange tijd overheen. Ze zijn eigenlijk hun eigen vijand.

Het liefst willen ze zo snel mogelijk weer de oude zijn, Maar laat dat nou helemaal niet de bedoeling zijn. Het is de bedoeling om het leven anders te gaan leven en te beleven. Het enthousiasme zorgde voor een bepaald hyper gedrag, waardoor je ook bent vastgelopen. Maar maak ze dat maar eens wijs.

We spreken ze regelmatig op de chat van mediums 2.0. Ze stellen bijna allemaal dezelfde vraag. Wanneer ben ik zover dat ik weer vooruit kan. Voldoende energie heb? Ik ben altijd zo enthousiast en nu kan ik niets. Ik vind het verschrikkelijk.

Als je dan de inzichten meegeeft wat er daadwerkelijk speelt. Waardoor ze zijn stilgezet, begint er een helingsproces te starten. Naast de inzichten, geven wij mediums 2.0 ook handvatten mee, hoe ze vanaf nu het beste aan de slag kunnen gaan. Dit zijn hele dankbare chats.

Dat komt, omdat ze zelf geen idee hebben, dat door hun eigen positieve maar te enthousiast gedrag, ze zijn vastgelopen en dat de reden is, waarom ze zo vermoeid zijn. Het mediumschap is een heel mooi vak. Zeker als je mensen de tools kunt geven om zichzelf weer te gaan zijn, alleen dan met een ander gedrag.