Schrijven, het is zo’n mooie uitlaatklep

Schrijven, het is zo'n mooie uitlaatklepSchrijven, het is zo’n mooie uitlaatklep. Schrijven, woorden op papier zetten, het kan zo helend zijn en niet alleen dat. Door emoties overmand, zijn we vaak niet in staat deze te uiten in woorden. Door pen en papier te pakken, dwingen we onszelf woorden aan het papier toe te durven vertrouwen.

Moeten we nadenken, stilstaan, maar vooral gaan voelen wat we diep van binnen voelen en dat vertalen in woorden. Kun je voorstellen, zegt een mediums 2.0 dat je daardoor heel veel leert? Over jezelf, want je leert er door je gevoel te gaan verwoorden. Dat het je heelt, want als je woorden opschrijft, krijg je rust in je hoofd.

Daarnaast is het ook zo, dat je steeds meer inzichten in je eigen gedrag gaat krijgen. Waarom was ik de en dag zo en de andere dag zo? Waar komt dat door? Wie veroorzaakt dat. Ben ik dat zelf, of zijn het de omstandigheden van die dag, die ik meemaakte.

Door zo aan de slag te gaan, zul je merken hoe fijn of het is, om te schrijven. Het dient als een uitlaatklep voor jezelf. Om wat je dwars zit van je af te schrijven. Waar je van hebt genoten, nogmaals her te beleven.

Schrijven geeft ook een gevoel van dankbaarheid. Ineens voel je dat gevoel, dankbaar te zijn voor alles wat er gebeurt. Wat je overkomt, zelf het negatieve. Zegt een medium van Mediums 2.0. Het nodigt je als het ware uit om jezelf door en door te gaan leren kennen.

Hier kun je in het dagelijks leven heel veel profijt van hebben. Als je op iemand verschrikt of boos reageert en je gaat het later op papier zetten, ga je ineens patronen zien in je eigen gedrag. Wanneer wordt mijn boosheid getriggerd. Is het terecht, zit het bij mij, of bij de ander.

Daarbij ga je patronen zien, door elke dag te schrijven bij jezelf. Hierdoor kun je emoties herkennen, die naar zijn. Die je liever niet zou willen voelen, geeft een spiritueel hulpverlener van Mediums 2.0 aan.

Schrijven werkt helend, maakt je leven daardoor overzichtelijker. Het feit dat je voor jezelf de tijd neemt omĀ  je dag op papier te zetten. Dan gaat het er niet zozeer om wat je hebt gedaan, als wel hoe je er bij voelde, bij wat je hebt gedaan.

Je zult zo merken, dat je je steeds beter in woorden kunt gaan uitdrukken. Dat is nodig om voor jezelf elke dag de rust te bewaken. Je komt zo in een hele mooie balans terecht met jezelf. Schrijven zorgt er ook voor dat je beter kunt slapen.

Je hebt van je af geschreven. Je hebt de emoties aan het papier toevertrouwd en geordend. Je hoofd is daardoor leeg en zo val je beter, sneller in slaap en zal je slaap ook dieper door zijn. Je zult op een gegeven moment merken, dat je verlangt om te schrijven.

Het zal in het begin wennen zijn, maar het bijhouden van een dagboek, of hoe je het ook noemen wilt, zal op alle fronten jou verder helpen. In persoonlijke groei, in jezelf te leren kennen. In het reguleren van je emoties. Je beter uit te kunnen drukken. In jezelf beter verstaanbaar te maken.

Je werkt er ook door aan je zelfvertrouwen, omdat je van je afschrijft, waardoor je meer rust in jezelf ervaart, ga je de dagen meer in het nu beleven. Je bent geconcentreerd in het moment. Het verleden staat immers op papier. Het heden ligt de focus op en je toekomst kun je beter vormen. Schrijven is echt een verademing en wijs de mediums 2.0 raden het een ieder aan.