Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Hoe kom je beter in je energie te zitten?

Hoe kom je beter in je energie te zitten?

Hoe kom je beter in je energie te zitten?Hoe kom je beter in je energie te zitten? Als je vermoeid bent, niet vooruit komt, wat in de huidige tijd een hele logische is. We zijn niet vrij in ons doen en laten. Worden overspoeld met negatieve en angstige informatie, is het logisch dat je energielevel laag is.

Dit uit zich in slecht slapen, geen zin hebben, langer op de bank blijven zitten, uitstelgedrag, hoofdpijn, suiker behoefte toename, concentratieproblemen, vanuit je hoofd leven in plaats vanuit je gevoel. Zorgen maken over de toekomst, uitvallen naar anderen. Allemaal tekenen dat je laag in deĀ  energie zit.

We voelen ons niet fijn als de energie laag is, zegt een medium 2.0, we willen leven, enthousiasme, vrolijkheid. Hoe kun je er zelf voor zorgen dat je beter in je energie komt te zitten? We gaan te rade bij de mediums 2.0.

Er zijn een aantal pijlers die we eigenlijk allemaal hetzelfde doen als we laag in de energie zitten. Een daarvan is overdenken. We zitten te veel in ons hoofd. Waardoor we de verbinding met ons gevoel verliezen. We geven het hoofd veel te veel ruimte om te piekeren, zorgen te maken, over bijvoorbeeld de toekomst. Wil je +

weer lekker in je energie komen te zitten. Luidt het antwoord luid en duidelijk. Stop met overdenken.

Een ander aandachtspunt is, pleasegedrag. Te veel van jezelf weggeven, grenzeloos zijn. Je kunt het leed van iedereen niet op je nek nemen. Ook al voelt een ander zich ook energieloos. Het is niet aan jou om de ander daarin te gaan ondersteunen. Het enige wat je er mee bereikt, is dat je er zelf op leegloopt en de ander zijn eigen lessen ermee ontneemt om uit zijn eigen dal te gaan klimmen.

Het derde punt waardoor we energie lekken is teveel in het verleden blijven hangen. Ja toen, een paar jaar geleden, dat we gewoon alles konden doen en laten. Niet al die regels hadden. Als je daar constant naar teruggrijpt en verlangt, maakt je dat niet alleen energieloos, maar ook moedeloos. Maak iets van de huidige tijd, zet je creatieve geest aan. Die bedenkt van alles om het leven nu ook zo aangenaam mogelijk te maken. Wat was, was en komt wel weer terug. Misschien in een iets andere vorm, maar vrijheid gaan we toch echt weer voelen. Let maar op.

Waar we ook op vastlopen, is onszelf te kort doen en klein maken. Dat zijn enorme energieslurpers. Geeft een medium 2.0 aan. Hierdoor durf je veel minder, lever je kracht in, liefde voor jezelf. Je laat te veel toe, je gezond verstand is er niet. Je laat anderen voor je beslissen, omdat je zelf maar niet uit de twijfel komt.

Het laatste punt wat tomeloos veel energie kost, bang zijn voor verandering. Wij mediums 2.0 spreken dagelijks veel mensen op de chat, die zo zijn vastgelopen, geen energie meer hebben, omdat in hun leven iets verandert en zich er niet toe kunnen zetten, de verandering te accepteren.

Het leven is constant aan verandering onderhevig. Als je dat niet beseft, ja, dan is alles wat anders is, heel zwaar. Dan ga je zitten piekeren, teruggrijpen naar het verleden, overdenken. Zo stort je jezelf letterlijk de put in.

Gelukkig is de mens flexibel, zal altijd periodes kennen van minder energie voelen. Maar in ons is een prachtig vuur, dat af en toe moet smeulen om daarna weer volop te branden. Door aan de slag te gaan met zelfdiscipline toe te passen en de 5 punten tot je te nemen. Merk je direct binnen een paar dagen, dat je energie weer toeneemt en beter stroomt. We hebben zelf alles in de hand, geeft een medium 2.0 aan. Doe jezelf in niets te kort.