7 punten waaruit je kunt opmaken dat je leven wordt geleid door angst

7 punten waaruit je kunt opmaken dat je leven wordt geleid door angst7 punten waaruit je kunt opmaken dat je leven wordt geleid door angst. Zonder dat we het zelf weten, leven we vanuit angst. We worden er door geleid. Zeg maar gerust lijden. En we hebben het op geen enkele manier in de gaten. We leven het leven wel, maar bij elke stap denken we dan vaak veel te veel na.

Hebben we ongelooflijk veel twijfels. Vragen we af of we het wel zouden moeten doen. Of het wel verstandig is. Of je er wel op je gemak zult voelen. En zo gaat het elke dag maar door. Het is verschrikkelijk vermoeiend, kost heel veel energie. En je snapt, dit is echt niet vol te houden. Voor niemand niet, geeft een medium 2.0 aan.

Het is zo zonde van je kostbare aardse tijd, die helemaal niet vanuit angst geleefd hoeft te worden. En toch doen we het. Het is namelijk de bedoeling om vanuit de liefde te leven. En dat doen we niet. Daarom zijn we zo zoekende naar liefde, warmte genegenheid.

Zeggen we, wanneer ontmoet ik nu wel eens iemand die ik kan vertrouwen? Wanneer krijg ik nu wel eens waardering voor alles wat ik doe? Wanneer gaan mensen eens een keer rekening met mij houden? Dan leef je vanuit angst en wellicht dat je het zelf niet weet.

Waar kun je nog meer aan zien, dat je vanuit de angst aan het leven bent? We vragen het aan mediums en paragnosten van mediums 2.0.

•       Je constant bezighouden met zaken die eigenlijk er helemaal niet toe doen. Angstige mensen maken veel dingen belangrijk, terwijl ze dat niet zijn. Als een soort van obsessie alles vasthouden, wat ooit is gebeurd en maar blijven herhalen in het hoofd.

•       Naar bed gaan constant uitstellen en daarnaast ook vroeg weer wakker, of een paar keer wakker worden ’s nachts. Vanuit angst leven, blijft “hangen” en “zitten.” Geen zin om op te staan en naar bed te gaan. Kost te veel moeite. Wakker worden elke keer is ook een uiting dat de angst je leidt.

•       Iets willen gaan ondernemen, maar daarbij de meeste erge versies bedenken van wat je kan overkomen. Daar zo geobsedeerd mee bezig zijn, dat je bij de gedachte alleen al, denkt. Ik doe het niet. Ik ga niet.

•       Herhalen, herhalen en nogmaals herhalen van dingen die er gezegd zijn, of situaties die er hebben gespeeld. Je bent er een kei in. Het loslaten ho maar en zonder het in de gaten te hebben, haal je er van alles bij, wat niet nodig is en totaal geen waarheid is.

•       Als iemand een opmerking over maakt, direct wegduiken, verbaasd zijn, het op jezelf betrekken, je klein maken en niets terug durven zeggen. Angst speelt hierin een hele grote rol.

•       Heb je iemand een berichtje gestuurd, ga je zitten wachten op antwoord. Als dat naar jouw gevoel te lang uitblijft, haal je je van alles in je hoofd. Heb ik er wel goed aan gedaan. Had ik het niet moeten sturen. Is de ander nu boos of gepikeerd. Ga ik nog wel iets horen?

•       Balen van je eigen fouten. Er niet overheen kunnen stappen. Jezelf er voor afwijzen, de schuld geven. Het komt niet eens bij je op, dat je er ook eens een keer hard om zou kunnen lachen.

Herken jij jezelf hier in? Wellicht een goed idee om aan de slag te gaan en contact op te nemen met een medium 2.0. Die helpen jou graag van je angsten af.

lees ook over: Ook de mens is een magneet